WhatsApp, “Bir Kez Görüntüle” özelliği kullanıma sunuldu

93
WhatsApp, “Bir Kez Görüntüle” özelliği kullanıma sunuldu

WhatsApp, alıcı tarafından açıldıktan sonra sohbetinizdeki fotoğrafları veya videoları silen “Bir Kez Görüntüle” özelliğini bugün kullanıma sunuyor. Gizliliğe odaklanan bu özelliğin detaylarına gelin bakalım.

WhatsApp bir süredir söz edilen özelliğini nihayet kullanıma sundu. Artık uygulamada bir fotoğraf veya video gönderirken gönder butonunun solunda “1” butonu görünecek. Bu butona tıklayarak gönderinizi gönderirseniz “Bir Kez Görüntüle” özelliğinden yararlanmış olacaksınız. Bu şekilde gönderilen videolar veya fotoğraflar alıcı tarafından yalnızca bir kez görüntülenebilecek. Bu şekilde gönderilen mesajlar alıcı açtıktan sonra silinecek.

WhatsApp, "Bir Kez Görüntüle" özelliği kullanıma sunuldu

Ancak bu özellikle ilgili bazı problemler mevcut. Alıcı, gönderilen paylaşımın “Bir Kez Görüntüle” özelliği ile gönderildiğini görebilecek. Bu sebeple açtıktan sonra paylaşımın silindiğini bilecek. Karşı taraf böyle gönderilen bir gönderinin ekran görüntüsünü veya video kaydını alabilir. Böyle bir şey olması durumunda WhatsApp herhangi bir uyarıda bulunmayacak. Haziran ayında Mark Zuckerberg, özelliğin geleceğini doğrulamıştı, ancak ne zaman yayınlanacağına dair ayrıntılar azdı. WaBetaInfo’ya göre, özellik yaklaşık bir aydır beta aşamasında. Kaybolan mesajlar özelliğinden sonra bir mahremiyet odaklı özellik de “Bir Kez Görüntüle” özelliği oldu. WhatsApp geçtiğimiz dönemlerde yaşanan gizlilik güncellemesi sebebiyle bir çok kullanıcıyı kaybetmişti. Buna rağmen hala geniş bir kitleye sahip olan uygulama platformunu geliştirmek için elinden geleni yapıyor. Telegram da WhatsApp’ın ayak izlerini takip ettiğinden benzer özellikler gelebilir.

HarmonyOS kullanan marka sayısı giderek artıyor: Gerisini ABD düşünsün

Bir cevap yazın