WhatsApp grup sohbetlerine davet edilme özelliği nasıl kapatılır?

97
WhatsApp grup sohbetlerine davet edilme özelliği nasıl kapatılır?

Whatsapp uygulamasında bazen farklı grup sohbetlerine davet edilebiliyorsunuz. Tanımadığınız numaralardan bile gelen bu grup sohbetine davet edilme özelliği dilerseniz kapatılabiliyor. Nasıl yapacağınızı sizler için derledik. İşte detaylar.

Bu ayar, sizi kimlerin gruplara ekleyebileceğini belirlemenize olanak tanıyacak. Çoğu kişinin fark etmediği bu ayar varsayılan olarak ayar ‘Herkes’ şeklinde. Bu da, telefon numaranıza sahip herkesin sizi gruba ekleyebileceği anlamına geliyor. Ancak bu durumu basit bir yöntemle değiştirebilirsiniz. Sosyal medya platformlarında en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, insanların sizi izniniz olmadan bir gruba ekleyemeyecekleri yeni bir özelliği kullanıma sundu. Bu sayede gizliliğinizi daha da güvence altına alabilirsiniz. Ayarı kullanarak, izniniz olmadan gruba herhangi bir kullanıcı ekleyemezsiniz. Bu özellik, Android kullanıcıları ve iPhone kullanıcıları için WhatsApp tarafından güncellendi.

WhatsApp grup sohbetlerine davet edilme özelliği nasıl kapatılır?

Bu özellikten yararlanmak için yapmanız gerekenler, WhatsApp uygulamasını açın, ekranın sağ üst köşesindeki üç noktaya tıklayın. Ayarlar seçeneğine tıklayın ve ardından Hesap üzerine dokunun. Ardından Gizlilik > Gruplar’a tıklayın. Varsayılan ayarın “Herkes” olarak karşınıza çıkması muhtemel. Burada üç seçenek arasından seçim yapabilirsiniz: “Herkes”, “Kişilerim” ve “Hariç Kişilerim“. “Herkes” seçeneği, telefon numaranıza sahip herhangi bir kullanıcının izniniz olmadan sizi bir gruba eklemesine olanak tanıyan seçenek. ‘Kişilerim’ seçeneği, yalnızca sizin kişilerinizde kayıtlı olan insanların sizi gruplara alabileceği anlamına geliyor. Son seçenek olan ‘Hariç Kişilerim’, bir gruba eklenmesini istemediğiniz kişileri daha fazla filtrelemenize ve kaldırmanıza izin veren gelişmiş bir özellik.

iPhone kullanıcılarının izlemesi gereken yol ise şu şekilde: Bir iPhone kullanıcısıysanız, uygulamanın ayarlarına gitmeniz ve Hesap ile ardından Gizlilik’e girmeniz gerekli. Bu gizliliğe dokunduktan sonra grup seçeneğine dokunmanız gerekecek. Ardından karşınıza  Herkes, Kişilerim ve Kişilerim Hariç seçenekleri çıkacak. Burada yine aynı şekilde size en uygun seçeneği seçebilirsiniz.

Xiaomi tabletler için MIUI Security uygulamasını tanıttı

Bir cevap yazın